פועלים עם הירוקים

פועלים עם הירוקים (הגדל)

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, וסגניתו נעמי כספי, קראו לראשי הערים באזור לשלב ידיים ולהסתייע באקטיביזם של הארגונים הירוקים. בינמו וכספי אמרו את הדברים במהלך ישיבה מיוחדת של מועצת איגוד ערים שהתקיימה לראשונה, בעיר נשר, בה השתתפה, לבקשתם, גם נציגה מטעם הקואליציה לבריאות הציבור.

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, וסגנית ראש העיר, נעמי כספי, קוראים לראשי ערים באזור לשלב ידיים יחד עם הארגונים הירוקים, ולצאת למאבק ציבורי משותף לשיפור איכות החיים ולהקטנת ריכוזי החומרים המסוכנים במפרץ חיפה. בינמו וכספי אמרו את הדברים במהלך ישיבתה האחרונה של מועצת איגוד ערים חיפה להגנת הסביבה.

היתה זו ישיבה היסטורית, שכן לראשונה היא התקיימה בעיר נשר. ביוזמתם של בינמו וכספי, ולבקשת מועצת האיגוד, וראש עיריית חיפה, יונה יהב, שנכח אף הוא בפגישה, הוזמנה מנהלת הקואליציה לבריאות הציבור, ליאורה אמיתי, לשאת דברים ולהציג נתונים. אמיתי הציגה נתונים לגבי שיעור התחלואה בסרטן באזור וכן ואת העלויות הכלכליות הגבוהות של נזקי הבריאות, במידה וחלילה, יתרחש אירוע של דליפת חומרים מסוכנים.

בינמו, שהוא גם יו"ר סיעת "הירוקים" במועצת העיר, אמר: "היה חשוב שנשמע את הדברים שיש לארגוני הסביבה לומר. היה חשוב להציג את הנתונים וחשוב יהיה לקבל נתונים נוספים גם ממשרד הבריאות ומהמשרד להגנת הסביבה. אנחנו ראשי הערים זקוקים לאקטיביזם של הארגונים הירוקים. כפי שהמדינה והרשויות, יחד עם ארגוני הסביבה, ידעו לפעול לשיקומו של נחל הקישון, כך עלינו לשלב ידיים גם בתחום של צמצום היקף החומרים המסוכנים באזור".

כספי, שהיא אחות במקצועה, ומשמשת גם כיו"ר האיגוד המקצועי של אחיות בקהילה בישראל, הביעה את דאגתה לנוכח נתוני התחלואה הגבוהים מסרטן באזור וקראה להגביר את מערך הניטור ולהרחיבו גם למזהמים אחרים, שכיום אינם מנוטרים. "אנחנו בעיריית נשר קיבלנו החלטה אסטרטגית לפעול מול ראשי הערים בסביבה ולקבל החלטות שיעזרו לנקות את האזור ממזהמים", אמרה כספי, "לצערי הרב, כאחות בבית חולים אני נפגשת מדי יום עם 'שיעורי הסטטיסטיקה' במיטת חוליים, פנים אל פנים. לכן, צריך לחשוב כיצד פועלים יחד כל הגורמים להפחתת שיעורי הזיהום".