חוגגים חנוכה עם מיכל צפיר ועדי הימלבלוי

חוגגים חנוכה עם מיכל צפיר ועדי הימלבלוי (הגדל)

נשר חגגה חנוכה עם מיכל צפיר ועדי הימלבלוי

ובמחיר שווה לכל נפש: רק 20 ₪ לכרטיס. וגם: פסטינשר גדול היה פה, על טהרת הלהקות המקומיות. בכל ההופעות היכל התרבות היה מלא עד אפס מקום. ראש העיר, אבי בינמו: "עיריית נשר ממשיכה לסייע לתושבי העיר להתמודד עם יוקר המחיה, והציעה להם ולילדיהם, בחג החנוכה, מופעים עם אומנים מהשורה הראשונה, ובמחירים הגיוניים".

אלפי תושבים גדשו במהלך חג החנוכה את היכל התרבות בנשר ונהנו ממופעים במחירים שווים לכל נפש. עיריית נשר סייעה לתושבי העיר להתמודד עם "יוקר המחיה" – גם בחג החנוכה: כוכבות הילדים והנוער, מיכל צפיר ועדי הימלבלוי הופיעו בהיכל התרבות במחיר כרטיס של 20 ש"ח בלבד. גם "הפסטינשר" – אירוע פסטיבל אלטרנטיבי על טהרת הלהקות המקומיות התקיים בשלושה מועדים, ובעלות של 10 ₪ לכרטיס.

עדי הימלבלוי, כוכבת סדרת "השמינייה", מערוץ הילדים, הופיעה בהיכל התרבות נשר עם מיטב להיטי ערוץ הילדים ושירי הפסטיגל, ביום שישי שעבר. המופע של מיכל צפיר, מערוץ הופ, שכלל קלסיקות כמו: 'סוד הקצב של מיכל', 'זזים, 'עץ השירים' ועוד מהרפרטואר של מיכל, היה ביום שלישי השבוע.

מנהלת רשת המתנ"סים בנשר, איה אנגל: "בחנוכה השנה החזרנו את פסטינשר כדי לתת לילדי העיר את ההזדמנות להופיע מול קהל נהדר ומפרגן, להקת כתום תפוז חזרה להוביל את הפסטינשר ואיתה ילדי העיר שנהנים מחוגי המחול והשירה השונים אצלנו ברשת המתנסים של נשר. אני מודה לראש העיר, אבי בינמו, ולממלא מקומו, יחיאל אדרי, על התמיכה בארגון האירועים הנפלאים, שעשו לתושבי נשר חג חנוכה שמח".

ראש עיריית נשר, אבי בינמו: "עיריית נשר ממשיכה לסייע לתושבי העיר להתמודד עם יוקר המחיה. כעיר חזקה, אנחנו 'מחזירים' את כספי הארנונה לתושבים, לכן הצענו להם ולילדיהם, בחג החנוכה, מופעים עם אומנים מהשורה הראשונה, ובמחירים הגיוניים. לא ייתכן שמשפחות צעירות יידרשו לשלם סכומים של 100 שקלים ולפעמים אף יותר עבור כרטיס למופעי בידור בחנוכה, וכאן בדיוק נכנסו עיריית נשר ורשת המתנ"סים לפעולה. מרגש היה לראות את היכל התרבות מלא מפה לפה".

בינמו ציין שורה של פרויקטים נוספים שקידמה השנה העירייה במטרה להקל כלכלית על התושבים, ביניהם: קרן הצהרונים, סבסוד חוגים ומימון מחצית מסכום הנסיעה לפולין. "התושבים בנשר משלמים, למשל, עבור חוג כדורגל סכום של 140 ₪ לחודש בלבד, ואילו עבור הצהרונים משלמים ההורים בנשר את הסכום הנמוך ביותר בארץ:  200 שקלים לצהרון בגני ילדים ו-400 שקלים עבור צהרון לתלמידי כיתות א'-ג' וזאת הודות לקרן הצהרונים שהקימה העירייה המקצה לשם כך סכום של 4.5 מיליון ₪ בשנה", אמר בינמו.

בינמו הוסיף כי עלות ההשתתפות ב"מסע החיים" למחנות ההשמדה בפולין עומדת כיום על סכום של 6,000 שקלים ואילו עיריית נשר, קיבלה, החלטה לפיה, זיכרון השואה הוא זיכרון קדוש שיש לשמרו, ולכן כל תלמיד בנשר שיצא השנה למסע ערכי זה, שילם לכל היותר 3,000 שקלים.