מאות חוגגים ב"פסטיבל ביכורים"

מאות חוגגים ב"פסטיבל ביכורים" (הגדל)

רחבת היכל התרבות בעיר נשר לבשה חג. הפסטיבל כלל: טקס הבאת ביכורים ומופע של ילדי בתי הספר בעיר, שוק איכרים שהציע מבחר גבינות, יינות ושמן זית, סדנאות להכנת סלי קש ועיבוד צמר, מעגלי מתופפים, הרקדות ועוד.
ראש עיריית נשר, אבי בינמו: "נשר הפכה לעיר משגשגת ולאבן שואבת לפעילויות תרבות. 'פסטיבל ביכורים' יהפוך למסורת".

"ביכורים" – פסטיבל ייחודי לרגל חג השבועות, התקיים בעיר נשר. מדובר באחד מאירועי החוצות הגדולים ביותר שידעה העיר. מאות תושבים מנשר ומיישובי הסביבה גדשו את רחבת היכל התרבות, שלבשה חג.
פסטיבל "ביכורים" כלל: טקס שבועות מסורתי של הבאת ביכורים, מופע של בתי הספר ולהקות מקומיות, סדנאות להכנת סלי קש, סדנת עיבוד צמר, סדנת יצירת קמח ועוד, וכן "שוק איכרים", שהציע מבחר גבינות, יינות ושמן זית. עוד נהנו באי הפסטיבל משלל אטרקציות, ביניהן: מעגלי מתופפים, ביתני קליעה, ריקודי עם, עמדות צילום, בתי קפה, תצוגה של סוסי פוני וסיורים על גבי חמורים. לקראת האירוע קושט מתחם הפסטיבל, כיאה לרוח החג, בערימות חציר, בעומרים ובסלי טנא גדולים.
פסטיבל "ביכורים" הוא מיזם משותף של עיריית נשר ורשת המתנ"סים המקומית המתקיים זו השנה השנייה ברציפות. אחרי ההצלחה  הכבירה אשתקד, הפיקו השנה העירייה והמתנ"ס אירוע מושקע אף יותר שהוכתר כהצלחה.
ראש העיר, אבי בינמו: "חג השבועות הוא אחד החגים הכי ישראלים שיש. אנו, בעיריית נשר, החלטנו להביא בחג השבועות את הקיבוץ אל העיר. מחמם את הלב היה לראות את רחבת היכל התרבות מלאה, שוקקת וחוגגת עמנו את חג הקציר. נשר הפכה לעיר משגשגת ולאבן שואבת לפעילויות תרבות לתושבי העיר והסביבה. גם 'פסטיבל ביכורים' יהפוך למסורת ויהווה נדבך נוסף בפעילות התרבותית הענפה שנשר מציעה לקהילה".