תחנות האוטובוס חדשות ומונגשות

עיריית נשר השלימה בימים אלה פרויקט רחב היקף לשדרוג והנגשת תחנות האוטובוס ברחבי העיר, במסגרתו הוחלפו עשרות תחנות ישנות בתחנות חדשות ומתקדמות. עיצוב התחנות בוצע ע"י חברת "רוט תעשיות", לפי הנחיות של עיריית נשר ועל פי דגמים עדכניים של תחנות אוטובוס בארץ ובעולם.

במסגרת הפרויקט הוחלפו 42 תחנות אוטובוסים ישנות, ובמקומן הוצבו תחנות מודרניות ונגישות גם לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. הפרויקט מומן ברובו ע"י חברת "אגד". עוד השתתפו במימון הפרויקט: משרד התחבורה, עיריית נשר, וקרן השיפורים המשותפת למשרד התחבורה ואגד.

מספר רכז הנגישות בעיריית נשר, יהודה וקנין: "כל התחנות החדשות הינן מונגשות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. ביצוע הפרויקט כלל פירוק של התחנות הישנות והסדרת המדרכות. לאחר מכן, הותקנו התחנות החדשות והמונגשות. התחנות הן בעלות מראה מודרני אורבני, והן בנויות ממתכת וזכוכית מחוסמת".

במסגרת הפרויקט הוחלפו תחנות האוטובוס: בציר בר יהודה ודרך השלום, צומת הרחובות העמק/ציון, רחוב קרן היסוד, ברחוב ששת הימים, הרחובות: אורן, חצב, ורדים, נוריות וחבצלת, וכן תחנות האוטובוסים שבשכונת בן דור.

ראש עיריית נשר, אבי בינמו: "עיריית נשר שמה את נושא הנגשת התחבורה הציבורית לכלל התושבים ואת נושא הנגישות לבעלי מוגבלויות בראש סדר העדיפויות. מטרתנו היא להקל על שגרת יומם של כלל תושבי העיר והמבקרים בה, בדגש על אוכלוסיית הקשישים ואנשים בעלי צרכים מיוחדים. נשר היא עיר איתנה ומשגשגת ששמה את התושב במרכז ומעניקה לו איכות חיים, וכך אנו פועלים גם בנושא שדרוג תחנות האוטובוסים בעיר. לכל תושב ותושבת בנשר מגיע לקבל שירות מצוין. התחנות החדשות ייתנו את המענה לצרכי התושבים מבחינת נוחות ויעילות, הן תתמזגנה היטב במרחב הציבורי ותוספנה לאסתטיקה של העיר".