נשר טובה לקהילה

הפנינג נגישות לכל המשפחה יתקיים ברחבת היכל התרבות נשר ב-28.3.2017, במסגרת "שבוע המעשים הטובים".
יום המעשים הטובים - היכל התרבות נשר (הגדל)

עיריית נשר ורשת המתנ"סים נשר, מובילים יחד את "שבוע המעשים הטובים", שיתקיים בין התאריכים 26-30 במרץ.

אירוע השיא ייערך ביום שלישי, ה-28.3.17, בין השעות 16:00-19:00, ברחבת היכל התרבות, ויכלול הפנינג קהילתי לכל המשפחה, תחת הכותרת: "נשר טובה לקהילה", בדגש על נושא הנגישות לבעלי מוגבלויות. מדובר בהפנינג כיפי לכל המשפחה, ויחד עם זאת גם משלב, נגיש ומותאם לקהל של מבוגרים וילדים עם מוגבלויות, וזאת כדי לחשוף את עולם הנגישות לקהל הרחב, להציג את הקשיים בהם נתקלים אנשים בעלי צרכים מיוחדים בחיי היום-יום ולעודד את המודעות הציבורית לנושא.

הפעילויות תכנונם וביצועם נקבעו בשיתוף עם תושבים המתגוררים בעיר שהם עצמם בעלי צרכים מיוחדים. את התחנות יפעילו מתנדבים מהקהילה: בני נוער, סטודנטים ומתנדבים עם מוגבלויות. בין הפעילויות: פינת ליטוף, עמדת איפור, בלונים, תחנות יצירה, עמדת טעימת גלידה עיוורת, סדנת בועות סבון, ומעגל מתופפים, עמדת תרומת שיער עבור חולי סרטן ועמדת תרומת דם.

בנוסף, יתקיים יריד רכישת מתנות וחפצי נוי, פרי יצירתם של אנשים בעלי צרכים מיוחדים, במחיר שווה לכל כיס, וכן  "יריד שקל קהילה", במסגרתו צעצועים, בובות וספרים שנאספו וייאספו במהלך השבוע כתרומה מתושבים ימכרו במחיר של 1 שקל בלבד. ההכנסות יועברו כתרומה לפעילויות הרווחה בעיר. מרשת המתנסים נשר נמסר כי ניתן עדיין לתרום חפצים ולהעבירם למרכזים הקהילתיים של רשת המתנסים נשר.

ראש עיריית נשר, אבי בינמו, אמר: "יום המעשים הטובים – יום של חג לנתינה, ליוזמה ולעשייה למען האחר. כל מי שמסתכל על רוח ההתנדבות מסביב מבין שבעיר נשר כל יום הוא יום המעשים הטובים. התרומה לקהילה היא ערך עליון בעיר נשר – והיא מקיפה ונוגעת בכל שכבות האוכלוסייה. אין עוד עיר בארץ, בסדר הגודל של נשר, שיש בה כזה היקף של התנדבות ושל תרומה לקהילה. עיריית נשר בראשותי, שמה את נושא הנגישות לבעלי מוגבלויות בראש סדר העדיפויות והיא משקיעה משאבים רבים בשיפור הנגישות בעיר לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, בעידודם ובשילובם בעבודה. אני רואה בכך זכות גדולה, שגם אנשים טובים, בעלי צרכים מיוחדים, נקלטים בעירייה, משתלבים במעגל העבודה ולוקחים חלק פעיל במתן השירות לתושב".

רכזת המתנדבים של רשת המתנ"סים נשר, בתשבע זגורי: "אני מזמינה את כל תושבי נשר והסביבה להפנינג לכל המשפחה המהווה את אירוע השיא של שבוע המעשים הטובים בעיר. ההפנינג, נועד להכיר לכלל האוכלוסייה את בעלי הצרכים המיוחדים ואת הקושי בהם הם נתקלים ביום יום וזאת בדרך קלילה ומהנה. ההכנסות יועברו כתרומה לפעילויות הרווחה בעיר. תושבים מוזמנים לאסוף כבר עתה צעצועים, תחפושות, בובות, משחקים וספרים, ולהביאם לכל אחד מהמרכזים הקהילתיים של רשת המתנ"סים נשר".