מועצת העיר אישרה את התקציב לשנת 2019

24/01/2019
מועצת העיר אישרה את התקציב לשנת 2019 (הגדל)

מועצת העיר נשר אישרה אמש (23.01.19) את תקציב העירייה לשנת הכספים 2019. התקציב שהוכן על ידי גזבר העירייה, רו"ח מיכה זנו, וצוות משרדו עומד השנה על סכום של על 198.244 מיליון ₪. מדובר על עלייה של כ- 4% בתקציב השוטף ביחס לאשתקד.

ההשקעה בחינוך בעיר נשר היא מהגבוהות במדינת ישראל. הוצאות החינוך מהוות למעלה משליש מתקציב הוצאות העירייה ועומדות על כ-35% מהתקציב הכולל. השנה אף הגדילה העירייה את השקעתה בחינוך, ונרשמה עלייה בתקציב החינוך בכ-3.5 מיליון ₪ לעומת 2018. תקציב החינוך של העירוני יעמוד השנה על כ-34 מיליון ₪ מעבר לתקציב משרד החינוך.

עיריית נשר דואגת גם לרווחת התושבים ושמה דגש מיוחד על אוכלוסיות ומגזרים מוחלשים ועל אנשים בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים. השנה נרשמה עלייה בתקציב הרווחה של  כ-3 מיליון ₪ אשר נובע מתוספת של 2.35 תקני כ"א, ופעילות חדשה לטובת תושבי העיר עם תוספת לפעילות הקיימת. בין השאר, תקים השנה העירייה "מרכז למשפחה" - שירות משלים למשפחות לילדים עם מוגבלות, בעיר נשר. את הקמת המרכז והפעלתו מובילה המחלקה לשירותים חברתיים. סה"כ לתחום הרווחה מוקצים כ-25 מיליון ₪ אשר מהווים כ-12.5% מהתקציב הכולל.

ראש עיריית נשר, רועי לוי, ברך על אישור התקציב ואמר כי תקציב 2019 מבטא, יותר מכל, את המדיניות העירונית של הקצאת משאבים לתחומי החינוך והרווחה, כמו גם לגבי תחומים נוספים ביניהם קליטת העלייה, התרבות והספורט, תחבורה, בטיחות ושיפור חזות העיר.

לוי: "העיר שלנו הולכת ומתקרבת לשנת ה-100 ונדרשת לשדרוג, שיפור וחידוש תשתיות מתמיד. אנו נפעל בשנה זו על מנת להוציא את העיר מהקיפאון. תכניות העבודה לשנה הקרובה נבנו בהתאם לצרכי התושבים ומתוך ראייה רחבה שעל העיר לשרת את תושביה בכל שכונות העיר, תוך שימת דגש על צרכיה של כל שכונה ושכונה במרקם העירוני. שנת 2019 תהיה בסימן של התחדשות ושינוי יחד עם רוח חדשה שצוותי ואני מביאים".

לוי ציין כי בחמש השנים האחרונות גדל התקציב בצורה בלתי מבוקרת ונעשה שימוש בתקציב קרנות הפיתוח (חסכונות) למימון התקציב השוטף, דבר שמעולם לא היה. "בעקבות זאת אנו עומדים במצב של גרעון תקציבי שוטף לשנה הקרובה. בנוסף, בתקציב יש פירעון מלוות אשר נלקחו בשנת 2014 ומשפיעות גם בשנה זו על התקציב, ירידה בהכנסה של כ-2 מיליון ₪ עקב סגירת מפעל חיפה כימיקלים, ובתקציב הקרנות – בקרן הפיתוח יש רק כ-900 אלף ₪, דבר אשר יקשה עלינו לפתח אבל לא יעצור אותנו", אמר לוי.

יש להדגיש, כי על אף "הבור התקציבי", ראש העיר וצוותו עמלים יום יום בגיוס כספים ממשרדי ממשלה, בגיוס משקיעים ובפיתוחה העתידי של העיר על ידי הקמת אזורי הייטק, מסחר ותעשייה חדשים. "בעזרת אזורים אלו", אמר לוי, "תקציב ההכנסות מהארנונה יגדל, ורק כך תהיה אפשרות לאזן את תקציב העירייה לשנים הבאות". לוי הוסיף כי "רק לאחרונה גייסנו 1,000,000 ₪ ממיזם ישראל דיגיטלית של השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל".

בתוך כך, הודה לוי לגזבר העירייה, רו"ח מיכה זנו, ולצוות מחלקת הגזברות בעירייה, על הכנת התקציב וכן לסגניו, לחברי מועצת העיר, למנכ"ל העירייה, צחי שומרוני, לעובדי העירייה ומנהליה, ואמר: "ברצוני לברך את כל העוסקים במלאכה, ולאחל לכל עובדי העירייה הצלחה רבה בדרכנו להגשמת החזון ותכניות העבודה. הצלחתנו המשותפת היא הצלחתה של העיר".